Natuurlijk Paardrijden in Haspengouw

paardrijden

Naast de coachingpraktijk en het gastenverblijf staat onze kudde van 5 paarden klaar om met jou in verbinding te gaan. We zijn geen standaard manege waar je technisch wordt voorbereid op een jumping of dressuur wedstrijd. Maar we zijn wel een plek waar je in alle rust, tijd kan doorbrengen met de paarden. Je kan ze verzorgen, je kan paardrijden in onze paddock en je kan begeleide buitenwandelingen maken. Je kan zelfs bij ons overnachten. Logeren met paarden

Het leven van onze paarden wordt zo goed mogelijk aangepast aan hun natuurlijke habitat. Dagelijks lopen ze vrij op een domein van 2 hectare waardoor ze hun natuurlijk gedrag kunnen behouden (kuddegedrag, beweging, fysiek contact, ....)

Respect voor ruiter en paard staat centraal. Wanneer ruiter of paard kampt met angsten of aarzeling wordt hier ruimschoots tijd voor genomen. Hierdoor is onze plek ideaal voor ruiters met bijvoorbeeld angsten (veroorzaakt door een eerdere val) of voor ruiters met autisme. 

An Wauters combineert haar 30 jarige rijervaring met haar coachings skills als lifecoach en auticoach om jou een fijne en veilige rit te paard te laten beleven.


Aanbod

mindful paardrijden

Mindful paardrijden

Verbinding met jezelf en verbinding met je paard. Daarmee start een fijne rit te paard.

Te vaak wordt het paard snel opgezadeld en de ruiter vol spanning op het paard gezet omdat er geen tijd is, omdat het vooruit moet gaan. Bij ons neem ik graag de tijd om aan te komen, zowel voor het paard als voor de ruiter zodat beiden bewust klaar zijn voor de rit. 

En dan ontstaat er magie, alsof ruiter en paard 1 worden, alsof het paard uitvoert wat jij denkt.

Een sessie krijgt vorm op jouw tempo, van grondwerk, rijden in de piste tot een begeleide buitenwandeling.

Kostprijs is 40€ per uur

paardrijden met autisme

Paardrijden met autisme (ASS)

Het begrijpen en uitvoeren van gegeven commando's.

Omgaan met prikkels, emoties en onvoorspelbaarheid.

De behoefte aan tijd, rust en begrip.

Dit zijn nog maar enkele uitdagingen waarmee personen met autisme kunnen kampen tijdens het paardrijden. Paardrijden in een manage als persoon met autisme is niet evident. En toch geeft paardrijden zoveel voordelen voor personen met autisme.

Het ritme op de rug van een paard werkt rustgevend. Het contact met de dieren en de natuur buiten zorgen ervoor dat je zintuigen aangenaam worden gestimuleerd. De oordeelloosheid in combinatie met de instant feedback van het paard geven een kans om sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Als auticoach geeft An Wauters samen met haar kudde jou een veilige plek waar je jouw hobby naar hartelust kan uitoefenen.

Paardrijden met autisme

Kostprijs 40€ per uur

ruitertoerisme

Buitenwandelingen te paard

Samen met het hele gezin en de paarden wandelen in de boomgaarden in Haspengouw.

Op het paard of naast het paard. Met ervaring of zonder ervaring. We maken er een veilige en aangename wandeling van.

Kostprijs 50€ (korte wandeling) - 75€ (lange wandeling)


Prijslijst

Product Prijs
Lidmaatschap (1 jaar) incl verzekering 75,00€
Dagverzekering 5,00€
1u Paardrijden paddock 40,00€
Begeleide buitenrit 50,00€

Delighted is erkend lid van Paardensport Vlaanderen

 


Natuurlijk Paardrijden in Haspengouw

An Wauters Delighted

Opperstraat 56

3850 Nieuwerkerken

+32 498 860 876

anwauters@be-delighted.be

BE 0765782237

De coaching praktijk in Nieuwerkerken ligt centraal tussen Hasselt, Sint-Truiden en Herk-de-Stad. Steden en gemeenten die binnen een straal van 30 km liggen zijn Alken, Diepenbeek, Lummen, Geetbets, Tienen, Landen, Genk, Zonhoven en Diest.