Stress & Burnout Begeleiding. Op weg naar een energiek leven

je eigen weg

Dagelijks krijgen we zowel interne als externe prikkels die in ons lichaam stress veroorzaken. Interne prikkels zijn afkomstig vanuit onze gedachten (dagelijks hebben we een 100.000 gedachten die niet steeds even opbouwend zijn). Externe prikkels worden veroorzaakt door onze omgeving.

Deze prikkels geven een effect op ons lichaam. Wanneer deze prikkels chronisch aanhouden kan stress ernstige schade toedienen aan ons lichaam. Enkele voorbeelden van lichamelijke gevolgen van chronische stress zijn:

Migraine, ontstekingen, spierziekten, rugklachten, fysieke of mentale uitputting.

Tijdens een stress & burnout begeleiding leren we omgaan met deze prikkels of kijken we hoe we prikkels kunnen reduceren om zo fysieke klachten te voorkomen en/of te genezen.

Manier van werken

Als erkend stress & burnout coach weet ik dat elk coachingstraject uniek is. Iedereen heeft zijn tempo voor hestel en heeft zijn eigen unieke relatie met stress.

Tijdens een traject van 8 sessies worden volgende thema's besproken

1. Jouw stress-prikkels in kaart

2. Bewust worden van lichamelijke reactie op deze prikkels

3. Energiegevers en nemers in kaart

4. Energie herstellen 

5. Brain-hygiëne, Mindfulness

6. Omgaan met emoties

7. Wie ben ik en wat heb ik nodig?

8. Mijn omgeving creëren

Resultaten

Stress heeft een grote impact op ons lichaam. Meestal zijn we ons niet bewust van de schade die deze stress aanricht.

Door bewust om te gaan met je eigen gedachten en bewust te zijn van fysieke reacties op stress  kan jij ervoor zorgen dat je een burnout voor blijft en kiest om veerkrachtig en energiek in het leven te staan.

Wanneer je herstellende bent van een burnout, is het belangrijk om te accepteren dat dit herstel tijd nodig heeft. Wanneer je het proces aangaat, wanneer je je laat begeleiden in een burnout traject, zal je een nieuwe versie van jezelf mogen ontmoeten. De kans is heel groot dat deze nieuwe versie van je zelf een rijker, rustiger en authentieker mens zal zijn.

veerkracht

Op zoek naar inspiratie om wat rust te creëren voor jezelf?

Ik deel graag mijn favoriete inspiratiebronnen

Stress & Burnout begeleiding in Nieuwerkerken

An Wauters Delighted

Opperstraat 56

3850 Nieuwerkerken

0498/860.876

BE 0765782237

 

De coaching praktijk in Nieuwerkerken ligt centraal tussen Hasselt, Sint-Truiden en Herk-de-Stad. Steden en gemeenten die binnen een straal van 30 km liggen zijn Alken, Diepenbeek, Lummen, Geetbets, Tienen, Landen, Genk, Zonhoven en Diest.