Het is de tegenwind die de vlieger doet opstijgen

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 18:17

Iedereen krijgt al eens een tegenwind te verduren, een contract dat we niet binnenhalen, een promotie die we mislopen, een sportwedstrijd die we verliezen, een ruzie,… Het laat ons even stilstaan en met wilskracht gaan we weer veerkrachtig verder.

 

What doesn’t kill you makes you stonger… Dat wordt zo gezegd, maar toch…

  • Wat als je in een kwetsbare periode van je leven een nauw familielid verliest.
  • Wat als je geveld wordt door een burnout of depressie, … net op het ogenblik dat iedereen op je rekent (je baas, je partner, je kinderen,...)
  • Wat als je een zwaar ongeval krijgt net wanneer je carrière op topsnelheid is.
  • Wat als door een gebeurtenis op 1 seconde je leven helemaal omslaat en niets nog is zoals het ervoren was

What doesn't kill you makes you stronger

Wat als het echt even niet mee zit? Wanneer de tegenwind wel een orkaan lijkt, worden je vleugels dan echt sterker met tegenwind? Op dat ogenblik is wilskracht geen optie meer. Op dat moment word je gevraagd om in overgave te gaan en over te schakelen op vertrouwen. Vertrouwen in het leven, vertrouwen op je omgeving en vooral vertrouwen op jezelf. In het oog van de orkaan.

 

Graag geef ik je tips hoe je je zelfvertrouwen kan laten groeien. En nee, je hoeft echt niet te wachten op een storm om hiermee aan de slag te gaan. Persoonlijke groei is een keuze die je elke dag kan maken en die je de grootste rijkdom geeft voor jezelf, de rijkdom van bewustzijn of bewust zijn.

Tip 1: Kom uit je hoofd en vertrouw op jouw gevoelswereld

Wanneer we een tegenslag krijgen, slaan we in paniek en durven onze emoties het al eens over nemen van ons logisch denkvermogen. De kunst is op dat ogenblik om uit je hoofd te blijven en te zakken naar je gevoel. Je gaat letterlijk in het oog van de orkaan gaan staan waar je connectie kan maken met de leegte en ruimte van de gevoelswereld. Wanneer je een rationeel persoon bent, is deze opdracht niet steeds eenvoudig. Je laten omringen door gelijkgestemden, met mensen die eveneens werken rond bewustwording, kan helpen.

Tip 2: Connecteer met je favoriete vertrouwenspersoon

Wie in je omgeving zal altijd in jou geloven? Is er een familielid of vriend die je onvoorwaardelijk aanvaardt zoals jij bent, waar je altijd terecht kan? Gun jezelf de momenten om tijd met elkaar door te brengen en steun te ontvangen.

Tip 3: Maak een lijstje van jouw realisaties waar je trots op bent

Maak eens een persoonlijk succesbord. Welke projecten heb je gerealiseerd waar je trots op bent? Heb je een vriend ooit uit de nood geholpen? Zijn er memorabele sportprestaties van jezelf? Maak een lijstje van al jouw successen en geef jezelf een oprecht schouderklopje hiervoor.

Tip 4: Wees dankbaar

Kijk om je heen, zie alle mooie dingen die er wel zijn waar je dankbaar voor bent. Alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Noteer voor het slapen gaan 3 items waar je dankbaar voor bent wat die dag is gebeurd. Je brengt jezelf hierdoor in een hogere energie-frequentie, waar zelfvertrouwen kan groeien.

Tip 5: (H)erken je eigen en unieke talenten

Vraag aan je directe omgeving hoe ze jou zien. Welke positieve karaktereigenschappen en talenten herkennen ze in jou? Wees dankbaar voor de (h)erkenning van deze talenten, ook al lijken ze zo vanzelfsprekend voor jou. Dat is net het mooie van talenten. Zet ze in en gebruik ze elke dag.

 

 

Veel succes met jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw bewustwordingsproces en jouw groei in zelfvertrouwen.

Liefs

An Wauters Delighted

Hoe kan ik jou helpen?

Ben je geïnspireerd of heb je een vraag rond dit thema, aarzel niet om contact met me op te nemen. Laat je gegevens en je vraag hier achter en ik contacteer je spoedig terug

Liefs

An Wauters Delighted