Jouw missie is op zoek naar je

Gepubliceerd op 10 mei 2020 om 18:14

Vorige week organiseerden Goele Nickmans en ikzelf een zoom call waarin we filosofeerden over het onderwerp “Missie”. Als gast-spreker hadden we Stijn uitgenodigd, een hedendaagse monnik, die de call met een bijzonder sausje overgoot vanuit zijn visie om te leven zonder missie. Omdat ik van meerdere mensen de vraag kreeg om een opname van de call te krijgen (die er niet is gemaakt), kan je in deze blog de grote lijnen lezen die werden besproken.

De reden waarom we wilden spreken over het topic “Missie” is omdat er in de maatschappij een beweging is ontstaan die stil staat bij de huidige manier van werken. Doordat we 8 weken zijn gaan vertragen, beseffen we dat we aan een tempo zijn gaan leven dat sneller is dan het tempo van de aarde.

 

Is er een andere manier van werken?

Is er een andere manier van samenwerken? 

Willen we verandering? En is er verandering mogelijk?

 

Als loopbaancoaches geloven wij wel in een andere manier van werken, maar wat betekent dat dan voor ieder individueel en hoe kan je zo een verandering initiëren?

Om deze reden creëerden we een forum waar we konden sparren, filosoferen, elkaar inspireren of zelfs helpen rond het thema missie en de potentiële verandering die voor ons staat.

Het eerst wat ons duidelijk werd tijdens onze voorbereiding, is dat ieder een unieke visie heeft over wat missie is en hoe deze individueel geleefd kan worden. Wat we niet wilden doen is een exclusieve waarheid te gaan verkondigen en onze visie als juist te gaan aannemen. Hieruit bleek in de eerste plaats dat mensen zeer divers zijn en dat onze eerste missie als mens mag zijn om op te komen voor onze eigen behoefte en ons uniek zijn.

 

Enkele vragen die bij ons ontstonden tijdens de voorbereiding:

- Moet een missie zinvol zijn? En moet een missie life supporting zijn?

- Moet een missie een meerwaarde brengen of geven?

- Is een missie jouw bezit of het bezit van een groter collectief?

- Is een missie een vast gegeven of iets organisch?

- Komt een missie naar je toe of ga je er naar op zoek?

- Accepteer je onvoorwaardelijk je missie of mag je je missie ook bedanken voor bewezen diensten, ga je er naar op zoek of komt het naar jou? Een bijzondere link werd gelegd tussen jouw missie en de ware liefde.

- Leef je jouw missie wanneer je het beste van jezelf geeft?

- Stimuleert jouw missie je talenten en motivatie of ontstaat jouw missie vanuit je talenten en motivatie?

- Is het ieders missie om volledig autonoom te kunnen leven zonder materiële of emotionele hulp van de andere? Of is het ieders missie om de andere te helpen?

- Leef je jouw missie wanneer je intens leeft en je het gevoel hebt dat je bruist van energie?

- Heb je je missie geleefd wanneer je met jouw leven een stempel achter laat in onze maatschappij?

Voldoende vragen waar ieder op zijn manier een uniek antwoord op mag formuleren, zonder dat er 1 juist of fout antwoord is.


"I am brave. I am bruised.

I am who I meant to be. This is me."

The Greatest Showman

De stelling waar we het unaniem wel eens over waren is dat je je missie leeft wanneer je tevreden bent, wanneer je vertrouwen hebt, wanneer je voelt dat je bruist en in flow bent met het leven, wanneer je durft te luisteren naar een stil stemmetje binnen jezelf, wanneer je jezelf en de andere accepteert in een unieke diversiteit, wanneer je het gevoel hebt dat je gewoon mens mag “ZIJN”.

 

Wanneer jij vandaag voelt dat je een beweging wil maken in jouw loopbaan, help ik je graag. Via loopbaancheques van de VDAB kost het je slechts 10€ per uur.

Via de site van de VDAB kan je jouw cheque bestellen:

https://www.vdab.be/loopbaancheques

Wil je meer weten over mijn manier van werken check dan:

https://www.be-delighted.be/individu/loopbaanbegeleiding

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.