Wat is jouw waarom?

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 13:15

 

Je hebt je geëngageerd voor een rol, een rol als werknemer, ondernemer, ouder of misschien wel partner. Je bent je bewust van jouw unieke talenten om deze rol zo goed mogelijk uit te oefenen. Maar weet je ook nog waarom je je hebt geëngageerd voor deze rol?

 

Simon Sinek, de Goeroe van “what’s your why” leerde me ooit dat het belangrijk is dat je weet hoe je iets doet wanneer je het doet. Zo word je bewust van je kwaliteiten en sta je vol zelfvertrouwen in deze rol. Maar wat nog belangrijker is, is om te weten waarom je het doet. Wanneer je jouw waarom definieert, ontdek je je drijfveren, je energie-gevers en je aantrekkingskracht naar anderen.

Alles wat je doet, start met een waarom.

Vorige week ontmoette ik Jens Gelaesen, een ondernemer van 22 jaar die op jonge leeftijd met een heel duidelijke “WHY” op een jaar tijd een bloeiende onderneming uit de grond stampte. Digisty, een digitaal marketing agentschap, helpt andere ondernemers oa met hun webdesign, digitale marketing en SEA (zijn wat). Met een sterk analytisch vermogen en technische skills helpt hij zijn klanten naar meer zichtbaarheid (zijn hoe). Omdat Jens zijn “waarom” duidelijk heeft voor zichzelf, slaagt hij erin, om succes te boeken in een sterke concurrentiële markt. Vanuit een drijfveer van financiële onafhankelijkheid en een honger naar informatie (zijn waarom) biedt Jens zijn diensten aan op een authentieke manier waardoor klanten vertrouwen hebben en tevreden zijn over het resultaat.

https://www.digisty.be/

Helaas gaat het in het leven niet altijd zo vlot. Het is meestal pas wanneer het even wat minder goed stroomt, dat we de kans krijgen om te reflecteren over onze waarom. En net daarom is deze Corona tijd een zege. We vertragen, we hebben minder afleiding, … waardoor onzuiverheden aan het licht komen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

  • Je hebt minder energie in de rol waar je in staat.
  • Communicatie en verbinding gaat moeizamer dan voorheen.
  • Je doelstelingen lijken niet meer haalbaar

Het zijn één voor één uitnodigingen om eens te gaan kijken naar jouw waarom.


Wanneer je je waarom helder hebt voor jezelf, ga je je motivatie en levensenergie verhogen. Wanneer je bovendien bereid bent om je perspectief op de omstandigheden af te stemmen op jouw waarom, ga je je aantrekkingskracht naar anderen vergroten en veel minder weerstand ervaren.

Samen met de kudde paarden heeft Delighted een traject uitgewerkt waarin we jouw waarom in kaart brengen. De paarden fungeren doorheen het traject als magneet- en leugen- detector en gaan je op een onvoorwaardelijke manier feedback geven welke groei en verandering welkom is in jouw leven.

 

Ben je benieuwd naar jouw waarom en hoe je je leven hierop afstemt (professioneel, relationeel of persoonlijk), boek dan vandaag nog jouw gratis en vrijblijvend online kennismakingsgesprek. Het traject bestaat uit 4 sessies en kost slechts 299€.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.