Wanneer je slachtoffer wordt van je eigen succes

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 11:14

 

Je hebt een idee, een hersenspinsel, je begint te dromen en te creëren. Voor je het weet leg je de eerste bouwstenen van jouw project. Je geniet van je vooruitgang, je hebt plezier onderweg. Je wordt steeds beter in wat je doet en je creëert groei en succes.

Plots barst je project uit zijn voegen

 

Maar plots, voor je het beseft, wordt je project groter dan je initieel durfde dromen, plots barst je project uit zijn voegen en worden er stappen van je gevraagd die je niet in jouw droomscenario had geformuleerd…

Wat doe je dan? Pas je je aan, aan wat nodig is? Of blijf je trouw aan je dromen en aan datgene wat je echt nodig hebt?

Guy Ista van Koffiebranderij Gimo inspireerde me met zijn levensverhaal om deze blog te schrijven. Guy is een creatieve duizendpoot; beroepsmilitair, huisvader, drummer, koffiebrander, dj, barman, eventmanager, marktkramer, … Zolang Guy maar nieuwe vaardigheden kan leren, nieuwe markten kan verkennen, contact kan hebben met mensen, bruist Guy van energie.

Toen Guy zijn onderneming Gimo opstartte enkele jaren geleden, bleek zijn idee al snel aan te slaan. Gimo groeide uit tot een bloeiend bedrijf en in een mum van tijd vroegen de werkzaamheden van het bedrijf extra mankrachten. Het team groeide, de omzet steeg, echter besefte Guy dat dit niet was waar hij van droomde: personeel aansturen, zekerheid garanderen, vaste structuur en regelmaat, … 

BNI Sint Truiden is een chapter in oprichting en  is nog op zoek naar ondernemers uit de regio die mee willen opstarten.

Trouw blijvend aan zijn eigen drijfveren, zijn eigen behoeften (creativiteit, verandering en sociale contacten) besliste Guy dat hij het roer wou omgooien. De omzet werd stelselmatig afgebouwd en het team werd verkleind zodat er ruimte kwam voor datgene waar Guy goed in is. Vandaag voelt Guy zich kiplekker, wekelijks treffen we elkaar op onze BNI meeting in Sint Truiden. Wekelijks ontmoet Guy daar nieuwe mensen waarmee hij in volle creativiteit opportuniteiten creëert. Een co-creatie uitwerken met een chocolatier, een persoonlijke koffiemix samenstellen voor een lokale hoevewinkel, een event uitwerken met sprekers in het kasteel van Nieuwenhoven,… Het kan voor hem nu weer allemaal.

Mede met de hulp van BNI, kan Guy zijn dromen waarmaken en leven / werken naar zijn drijfveren.


In de praktijk gebeurt het maar al te vaak dat we starten met een idee, een droom en uiteindelijk helemaal ergens anders uitkomen dan we initieel van plan waren. Succes aan de buitenkant is iets totaal anders dan succes aan de binnenkant.

Een goed inkomen, exponentiële groei, een mooie wagen,… zijn mooi meegenomen en zijn voor de buitenwereld een manier om jou te beoordelen of je succesvol bent of niet.  Echter het succes aan de binnenkant kan alleen jij beoordelen. Deze vorm van succes is persoonlijk en voor iedereen anders. De eerste voorwaarde om innerlijk succesvol te zijn, is je bewust te zijn wat jouw drijfveren, jouw motieven zijn. De tweede voorwaarde is om bewust te kiezen voor deze drijfveren en de consequenties te nemen om hiernaar te leven.

Wil jij jouw drijfveren kennen om er vervolgens naar te handelen, zet je naam onder deze blog en ik stuur je een inspirerende reflectie-oefening. 

Liefs

An Wauters Delighted


Reactie plaatsen

Reacties

Sonja
4 jaar geleden

Wat wil ik nu écht?