A family on a mission

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 22:45

Het zit er weer bijna op, onze jaarlijkse gezins-staycation. Ondanks de Corona-maatregelen hebben we genoten van het mooie weer, verborgen pareltjes in België en gezellige babbels met vrienden uit onze bubbel.

Door de Corona-maatregelen zag onze vakantie er dit jaar toch net iets anders uit. Minder activiteiten, minder drukte maar des te meer tijd voor elkaar. Tijd om te praten, te verbinden, te dromen,…

 

En net daarom was deze vakantie de ideale gelegenheid om een gezinsscan te maken van het voorbije half jaar. En wat voor een 6 maanden zijn het geweest zeg….

2 opstartende ondernemingen, 2 snel opgroeiende kinderen, een corona-crisis met de daarbij horende pre-teaching, … het heeft wat extra inspanning van ons allen gevraagd. Met enkel hard werken, het huishouden runnen en ons best doen, kwamen we er niet. Er werd duidelijk meer van ons gevraagd.

 

Waarom is het nodig om een gezinsscan te maken en hoe ziet die er dan uit?

  • Wat zijn de normen en waarden van ons gezin?
  • Hoe voelt ieder zich in ons gezin? En wat heeft elk gezinslid individueel nodig om zich lekker in zijn vel te voelen?
  • Waar willen we als gezin naar toe?
  • Wat is onze missie en wat zijn de daarbij horende individuele en gezamenlijke doelstellingen?

 

Na een uitdagende fietstocht en een fikse wandeling kwamen we voor ons gezin tot een mooie consensus bij een kampvuur.

“Nature Calls”. Dit wordt de naam van de missie van ons gezin.

Regelmatig tijd maken voor elkaar in de natuur, onder andere met de paarden doet ons goed. De natuur zorgt ervoor dat we rustig worden, dat onze stress verlaagt, dat we in verbinding komen met elkaar, dat we ons veilig voelen. En net dat gevoel is belangrijk voor onze persoonlijke ontwikkeling zowel als 6 jarige en als 40 jarige.

 

Met deze missie in het achterhoofd zetten we deze vakantie een intentie om tegen het einde van het jaar onze individuele doelstellingen te realiseren. Onze dochter wil op 31/12 kunnen lezen. Onze zoon wil voor de winter kunnen galopperen. Mijn man werkt verder aan een gezonde work-life balance en ikzelf heb diverse coaching trajecten die ik graag uitrol voor het einde van het jaar.

We maken de belofte om elkaar te ondersteunen en aan te moedigen. En als het even niet mee zit, trekken we met zijn allen de natuur in om tot rust te komen, te verbinden en tot de essentie te komen: onze talenten maximaal kunnen inzetten, de andere helpen en te stralen inclusief zelfvertrouwen!

 

Het proces dat we als gezin hebben doorlopen deze vakantie doet me denken aan een product dat ik recentelijk heb uitgewerkt en gelanceerd voor Delighted: “We are family”

Wil je met jouw gezin ook eens een namiddag duiken in jullie missie? De neuzen in dezelfde richting zetten en ontdekken wat jullie als gezin echt  belangrijk vinden?

 

Met de aankomende start van het nieuwe schooljaar heb je met een gezinsscan dat extra duwtje in de rug voor een goede work-life balance en om een optimaal groeiklimaat te creëren voor ieder lid van jouw gezin.

Interesse? Check zeker volgende link voor meer info

https://www.be-delighted.be/groep/we-are-family

 

Tot gauw

Liefs

An Wauters Delighted

*** Burnout-coach *** Life-coach *** Loopbaancoach ***

Coaching met paarden (missie, zelfvertrouwen, omgaan met angsten)

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.