Coachen met paarden: Heb je nood aan rust in je hoofd?

 

Focus, leiding over je eigen gedachten, positieve vibes, rust,…

Een knopje om piekergedachten uit te schakelen, een trucje om je gedachten in concentratiemodus te houden. Rust in je hoofd. Een gelukzalig gevoel.

 

In mijn coaching praktijk help ik cliënten met innerlijke rust, zelfvertrouwen en authentiek leven. Het allerliefste neem ik mijn cliënten mee naar de stal, naar de weide die aansluit op de coaching praktijk met een wijds vergezicht.

Sinds 1995 zijn paarden mijn passie. Als kind voelde ik snel aan dat ze een helend en rustgevend effect hebben op mensen. Ondertussen, enkele decennia later heeft de hypotherapie zijn succes reeds bewezen. Van revalidatie tot leiderschapstrainingen, paarden vormen een bron van inspiratie, rust en heling.

 

Zelf zet ik enkel in op coaching. Wanneer ik cliënten meeneem naar de paardenstal, ontstaat er magie.

 

Kijken in een spiegel, het paard als spiegel van de ziel, herkenning, ontroering,…

Accepteren van de realiteit, zoals hij werkelijk is, zonder schaamte of schroom.

Als een barometer reageren ze op authenticiteit. Strategieën en beschermingsmechanismen hoeven niet meer.

Vertalen van energieën en dynamieken, jouw wijzend naar de weg van bruisende levensenergie.

Waarom kies je voor een coaching bij Delighted?

Op zoek naar innerlijke rust.

De mens is een zeer complex wezen en hetgeen dat ons verschilt met het dierenrijk is dat we leven volgens tegenstrijdige verlangens. We willen succesvol zijn maar hebben nood aan rust. We willen er goed uit zien maar genieten van lekker eten. We willen een vaste partner maar verlangen naar vrijheid. Dergelijke innerlijke conflicten kunnen zorgen voor stress. Tijdens een coaching exploreren we deze innerlijke conflicten en gaan we op zoek naar wat je echt verlangt.

 

Zelfreflectie: Wie ben ik?

Wanneer we weten wie we zijn, kunnen we onze omgeving zo creëren en bijsturen zodat we ons lekker in ons vel voelen. Zelfreflectie is daarom een belangrijke schakel in persoonlijke groei. Door in de spiegel te kijken en door feedback te vragen aan anderen, krijgen we stap voor stap een beter beeld van wie we zijn en wat we nodig hebben.

Energie management

Naast ons fysiek lichaam dat we in conditie houden via voeding, beweging, zuurstof en rust, heeft ook ons energetisch lichaam onze aandacht nodig. Wat geeft ons energie? Waar worden we gelukkig  en gemotiveerd van? En wat kost ons energie? Waar zijn we bang voor, waar ergeren we ons aan? We maken een analyse van energie-gevers en nemers

Richting en visie in het leven

Meestal belanden we in het leven per toeval in een bepaalde situatie: een job, een relatie, … Maar waar wil je zelf echt naar toe? Pas wanneer je zelf richting geeft aan je leven, zal het leven je toevallen in plaats van dat het toeval jouw leven leidt

.

Waarom kies je voor coaching met paarden bij Delighted?

Paarden coaching is een alternatieve vorm van coaching. Het brengt nieuwe perspectieven en inzichten. Het haalt onbewuste stukken in jezelf naar boven. De paarden spiegelen de energie van dynamieken en patronen in je eigen systeem. De spiegel van de ziel.

Tijdens de coaching werken we buiten, in de weide, in de natuur met 2 voeten op de grond. We zijn omringd door paarden die rust en kracht brengen. De paarden nodigen ons uit om hoofd en hart te laten samenwerken.

Hoe verloopt een coaching met paarden?

Tijdens een kennismakingsgesprek worden afspraken en verwachtingen besproken. Wanneer je het initiatief neemt om een coachingssessie te boeken, heb je een doel voor ogen, je wil voelen hoe je meer innerlijke rust kan creëren, je wil jezelf beter leren kennen, je wil handvaten om je energie te managen, je wil richting. Na jouw vraag besproken te hebben, maken we afspraken rond veiligheid.

 

Na de kennismaking zakken we naar het hier en nu. We zakken in ons eigen lichaam en gaan voelen. Vanuit deze basis maken we connectie met de paarden. Deze fase wordt stap voor stap begeleid, waarin veiligheid prioriteit is.

 

Tijdens de connectiefase nemen we rustig de tijd om de dynamiek tussen jou en het paard te observeren. In deze fase komen meestal onbewuste gedachten en patronen naar boven, die helpen in het oplossen van de beginvraag.

 

Tijdens de coachingsfase, worden diverse (evidence based) coachingsmodellen ingezet om tot een verdieping te gaan. Tijdens deze fase wandelen de paarden rustig rond en tussen ons. Op essentiële momenten in dit proces spiegelen ze systeemdruk of dagen ze je uit op overtuigingen.

 

Na een sessie van ongeveer 1.5u sluiten we af met een hartverwarmend tasje thee in de coachingspraktijk. Hier praten we nog even na over de inzichten en hoe deze te vertalen naar de realiteit.

equicoaching
evidence based coaching

Aanbod

Coaching met paarden wordt bij Delighted in verschillende vormen aangeboden.

Eénmalige Individuele sessie 

Traject Lifecoaching

Traject Loopbaanbegeleiding (betalen met loopbaancheques is mogelijk)

Traject Stress & Burnout Begeleiding

 


Wil je graag eens kennismaken?

 

spiegel van de ziel

Hieronder vind je een aantal van mijn inspiratiebronnen

 


Coachen met Paarden te Nieuwerkerken

An Wauters Delighted

Opperstraat 56

3850 Nieuwerkerken

0498/860.876

BE 0765782237

 

De coaching praktijk in Nieuwerkerken light centraal tussen Hasselt, Sint-Truiden en Herk-de-Stad. Steden en gemeenten die binnen een straal van 30 km liggen zijn Alken, Diepenbeek, Lummen, Geetbets, Tienen, Landen, Genk, Zonhoven en Diest.