Wat je niet kan zien, maar wel kan voelen

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 16:49

Vorige maand belde een dame me op. Van de dokter had ze de diagnose burn-out gekregen, echter na 3 weken zieken verlof, had ze het gevoel dat ze nog dieper zat als voorheen. Alsof je gecrasht bent met een auto, deze auto in de garage zet met een deken erover en ervan uit gaat dat de auto is gerepareerd 3 weken later.

Helaas, … na 3 weken was ze niet hersteld.

De dokter had haar het advies gegeven om voldoende te rusten, gezond te eten en regelmatig te bewegen in de natuur zodat haar energie-peil zich kon herstellen. Wanneer je batterij leeg is gelopen, heb je rust, voeding en zuurstof nodig. Zo gezegd zo gedaan. Echter, helaas, ondanks haar genomen zelfzorg was ze na 3 weken niet hersteld.

 

Wanneer even uitrusten niet meer helpt

Na een intake gesprek werd me duidelijk dat deze dame niet vermoeid of oververmoeid was maar dat er meer aan de hand was, een chronische vermoeidheid die je niet op 3 weken kan herstellen. Haar vermoeidheid zit niet enkel op fysiek niveau maar eveneens op energetisch niveau, dat niveau dat je niet kan zien maar wel kan voelen, zeg maar.

Voor de rationele lezer van deze blog kan dit spiritueel lijken, echter vanuit de kwantum fysica hebben er ondertussen wetenschappelijke studies plaats gevonden die bewijzen dat wij als mens naast ons fysiek lichaam ook bestaan uit een energetisch lichaam.

En het is dit energetische lichaam dat ons levensenergie geeft, motivatie en goesting, uitstraling en aantrekkingskracht. En het is net dat energetisch lichaam dat wordt beschadigd wanneer je belandt in een burnout.

Je energetisch lichaam krijgt voeding via het aangaan van fijne sociale contacten, positieve sfeer in een omgeving, het maken van leuke perspectieven of uren bezig zijn met creativiteit. Hetgeen dat het energetisch lichaam beschadigt zijn negatieve gedachten, onverwerkte emoties, toxische relaties,… Destructieve dynamieken zeg maar, zowel in de relatie met jezelf als in de relatie met de andere.

De voeding van jouw energetisch lichaam

Wanneer je terecht komt in zo een burnout is de kans groot dat je energielichaam op onbewust niveau is blootgesteld aan dergelijke destructieve dynamieken. Concreet in de realiteit gaan deze dynamieken, knoopjes leggen in je energetisch lichaam, waardoor de energie niet meer optimaal kan stromen doorheen jouw aura met als gevolg dat je je moe en futloos gaat voelen, waardoor je minder levensenergie en minder aantrekkingskracht hebt.

Zelf werk ik als coach met paarden en zijn net paarden hyper sensitief voor jouw energie veld. Het eerste dat paarden doen, wanneer je in een weide of in hun kudde komt, is jouw energieveld screenen. Vaak zie ik ze naar een klant toestappen en de plek aanwijzen waar de blokkade, "het knoopje" zit:  

 

Met hun neus raakten ze de onderbuik aan van een dame die een onverwerkte miskraam met haar meedroeg. Met hun neus snuffelden ze in de haren van een man die vast was gelopen in piekergedachten. Hun hoofd legden ze op iemands schouders die vanuit een loyaliteitsconflict steeds alle verantwoordelijkheden op zich nam.

Onvoorwaardelijk en zuiver coachen

 

Wanneer we als mens in een paardenweide stappen, stappen we in een kudde, in een samenleving die maar zo sterk is als de zwakste schakel. Vanuit de groep spirit gaan paarden ons bewust proberen maken van de zwakke schakel om zo als kudde te kunnen groeien.

Vanuit dit perspectief, zijn paarden de barometer in mijn coaching praktijk en helpen ze me zuiver en onvoorwaardelijk te coachen. Nadat de paarden het eerste contact met de klant hebben gelegd, werk ik met hem/haar dieper via ademhalingsoefeningen en meditatie technieken. Op deze manier worden de knoopjes in het energieveld ontknoopt. De coaching achteraf wordt gebuikt om destructieve gedachten uit te dagen zodat er geen nieuwe knoopjes ontstaan. In coaching wordt er gezocht naar een nieuwe omgeving waarbij de klant zijn energie-veld kan laten groeien en optimaliseren.

 


Voel je bij jezelf dat jouw energie-niveau wel een boost kan krijgen?

En schrik je niet van een alternatieve vorm van coaching met paarden?

Dan ben je van harte welkom.

Misschien tot binnenkort

 

Liefs

An Wauters Delighted


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.