Het verhaal achter Delighted

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 12:29
Presentatie BNI

2.5 jaar na de opstart van de praktijk

Vorige week mocht ik nog eens een bedrijfspresentatie van delighted doen! Net 2.5 jaar na de lancering van de onderneming. Zo een moment is altijd leuk om weer eens terug te kijken van waar we komen, waar we staan en waar we naar toegaan.

Wil je graag in een notendop weten waar ikzelf en Delighted voor staan, lees dan snel verder in deze blog.

In juni 2017 trouwde ik met mijn partner in een mooi kasteel met alle toeters en bellen eraan. In plaats van te genieten van onze witte brood weken, kreeg ik plots een slag van de hamer. Ik had me verloren in de hele voorbereiding van het feest en besefte plots dat ik aangekomen was waar ik niet moest zijn. Ik voelde me gevangen, opgesloten en beperkt. Op werkgebied had ik ondertussen een loopbaan van 15 jaar achter de rug als product manager in de telecomsector. Ik had mooie voordelen maar voelde me vastgeroest in de routine.

Het leek wel alsof ik de dag na mijn trouw wakker werd in een gouden kooi van een gouden kooi. De vreugde en levensenergie stroomde dag na dag verder uit mijn systeem tot ik in oktober datzelfde jaar niet meer anders kon dan actie ondernemen. Heel impulsief, zonder plan, zonder nadenken heb ik toen mijn ontslag ingediend. En ik moet eerlijk zijn, de maanden die daarop volgde waren niet eenvoudig. Mijn energie was weg, mijn goesting was weg en ik besefte dat de enige optie die ik  toen had, was de leegte die voor me lag te omarmen.

Wakker geworden in een gouden kooi van een gouden kooi

de gouden kooi
leegte

Ik trok letterlijk door de woestijn om me verder te identificeren met deze leegte, ik wandelde naar Santiago de Compostella, onderweg naar een doel dat geen doel was, beseffende dat de weg de bestemming is.

Enfin, na heel wat zelfzorg en reflectie werk kwam er een eerste lichtpuntje. Op basis van mijn waarden, verder bouwend op de dingen die mij blij maken in het leven ontstond het prille idee om een eigen coaching praktijk op te richten. Werken met mensen, werken met de natuur, werken met dieren, werken aan de toekomst met een gezonde work-life balance waren de richtingaanwijzers.

De enige optie was om de leegte te omarmen. Om me te identificeren met deze leegte ging ik zelfs naar de woenstijn.

Een grondige herscholing en heroriëntatie volgde. Ik volgde een erkende stress & burnout opleiding bij HRD, ik volgde een loopbaanbegeleidings - & lifecoachings opleiding en ik volgde een postgraduaat “coachen van mensen met behulp van paarden” bij Horsense. Na deze opleidingen werd de praktijk ingericht en het uithangbord geïnstalleerd. Nadat de eerste  cliënten hun weg hebben gevonden, blijf ik me vandaag nog steeds verdiepen in allerhande opleidingen zoals systemisch coachen, verbindende communicatie, ACT, …

De waarden waar Delighted vandaag voor staat zijn innerlijke rust, authenticiteit en duurzame groei. De mensen die hun weg vinden naar de praktijk zijn mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen en assertiviteit, mensen die willen investeren in een energiek leven en die bewust richting willen geven aan datgene wat ze graag doen.

De waarden van Delighted zijn

- innerlijke rust  

- authenticiteit

- duurzame groei

opleidingen

Het aanbod bestaat uit loopbaanbegeleiding, stress & burnout begeleiding en lifecoaching. De manier van coachen is eerder intuïtief en creatief om de cliënt zoveel mogelijk te laten voelen en niet teveel te laten nadenken. Ook de paarden spelen hier regelmatig een grote rol in.

coachen met paarden

De reden waarom ik ook paarden inzet in mijn coachings is omdat ze voor mezelf een erg grote meerwaarde hebben. Ze creëren voor de cliënt en mezelf een originele en rustgevende setting die na het traject vaak een herinnering oproept. Ze reageren sterk op energie en voelen haar fijn aan wanneer een cliënt enkel vanuit zijn hoofd reageert zonder rekening te houden met zijn gevoel. Ze zijn onvoorwaardelijk en neutraal. Bovendien zijn ze “natural born therapists” Wanneer ik als kind een tegenslag te verwerken had, moest ik maar naar de stal wandelen of al mijn zorgen verlichtten. Ze geven me zoveel inspiratie dat ik zelfs een boek aan het schrijven ben “leven zoals een paard – de weg naar innerlijke rust” Verwachting is dat dit boek in 2022 zal verschijnen.

De paarden worden in de praktijk ook ingezet voor een leuke verbindende familie-activiteit, een moeder-dochter verbindingssessie of een kleine teamcoaching. In de zomer geeft de weide ook een mogelijkheid om te overnachten in een luxe glamping tipitent of caravan.

Paarden zijn "natural born therapists"

En last but not least, heeft Delighted sinds deze zomer een miniwebshop waar je unieke biologische thee’s kan kopen. De thee’s zijn gemaakt op basis van madeliefjes of paardenbloem (uit de paardenweide) en worden geleverd los of in builtjes met inspiratiequotes. In de webshop kan je ook armbandjes van energetische kristallen kopen. Ze ondersteunen je met thema’s rond zelfvertrouwen, assertiviteit of energie.

thee

 

 

Graag eens kennis maken? Van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

An Wauters