Blog An Wauters Delighted 2020

Veerkrachtig de winter door

De dagen worden korter, we ontvangen minder natuurlijk licht, het wordt kouder buiten en de dieren bereiden zich voor op hun winterslaap. De natuur trekt zich terug en brengt zijn energie naar een lagere frequentie.

Lees meer »

Het is de tegenwind die de vlieger doet opstijgen

Iedereen krijgt al eens een tegenwind te verduren, een contract dat we niet binnenhalen, een promotie die we mislopen, een sportwedstrijd die we verliezen, een ruzie,… Het laat ons even stilstaan en met wilskracht gaan we weer veerkrachtig verder.

Lees meer »

De workaholic en zijn geheime bagage

Als loopbaancoach en stress & burnout coach kom ik vaak mensen tegen die na 10 of 20 jaar kei hard werken in volle toewijding er plots volledig geen zin meer in hebben. Hun lichaam functioneert niet meer, hun zingeving is volledig verdwenen, hun motivatie is ver zoek, … Het grootste gevaar van zo een “shut down” is dat je het niet ziet of voelt aankomen. Het is alsof je op een autostrade aan het rijden bent en plots tegen een muur aan knalt, zonder waarschuwing.

Lees meer »

Is burnout een kans voor verandering?

In 2019 wordt het aantal diagnoses op burn-out geschat op 28.000 werknemers. 30% hiervan zal langer dan 1 jaar afwezig zijn van het werk wat zorgt voor een maatschappelijke kost van 2 miljard euro. 1 op de 5 werknemers loopt risico op een burnout. Forse cijfers die we niet meer kunnen negeren en waar we een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mogen nemen.

Lees meer »

Handel jij vanuit gevoel of vanuit ratio?

Wanneer klanten bij mij in coaching komen, komen ze meestal rechtstreeks van hun werk of zijn ze voor een uurtje kunnen ontsnappen aan de hectiek van de dag: een to do lijstje in hun hoofd, zorgen over de toekomst en pijn uit het verleden. Gedachten spinnen rond in hun hoofd, ze zien er bedrukt en gehaast uit.

Lees meer »

Waarom coaching nu belangrijker is dan ooit ervoren.

Vanmorgen werd ik wakker met hoofdpijn, een knoop in mijn maag en gespannen bovenbenen. Ondanks dat we de laatste weken eigenlijk wel een leuke tijd hebben gehad ( een fietstochtje door het bloesemrijke Haspengouw, extra tijd om paard te rijden, fijne gezinstijd, …) blijkt dat mijn lichaam aangeeft dat ik last heb van stress.

Lees meer »

Wie ben ik?

“Ik weet niet wie ik ben.” Dat is vaak de eerste zin waarmee klanten in een traject stappen bij me, alvorens we duiken in reflectie-oefeningen, alvorens we kijken naar perspectieven, dromen en talenten. En iedereen komt de vraag wel eens tegen in zijn leven, als puber, als adolescent, als ouder, als werknemer. Wie ben ik eigenlijk en welke rol is er weggelegd voor mij?

Lees meer »

De kunst van boos zijn

De voorbije weken voelde ik bij mezelf een boosheid, een innerlijke razernij. Ik kon geen concrete oorzaak vinden voor de woede. En een expressie eraan geven was nog moeilijker. Omdat ik mijn emoties niet kon uitten, voelde ik bij me zelf dat ik dag na dag meer op slot ging. Mijn inspiratie en creativiteit verdwenen, ik voelde me minder energiek, de relatie met anderen ging minder vlot en de flow van de dag ging van moeiteloos naar stroef.

Lees meer »

Jouw missie is op zoek naar je

Vorige week organiseerden Goele Nickmans en ikzelf een zoom call waarin we filosofeerden over het onderwerp “Missie”. Als gast-spreker hadden we Stijn uitgenodigd, een hedendaagse monnik, die de call met een bijzonder sausje overgoot vanuit zijn visie om te leven zonder missie. Omdat ik van meerdere mensen de vraag kreeg om een opname van de call te krijgen (die er niet is gemaakt), kan je in deze blog de grote lijnen lezen die werden besproken.

Lees meer »

A family on a mission

Het zit er weer bijna op, onze jaarlijkse gezins-staycation. Ondanks de Corona-maatregelen hebben we genoten van het mooie weer, verborgen pareltjes in België en gezellige babbels met vrienden uit onze bubbel.

Lees meer »

Hoe omgaan met de dreiging van een nieuwe lock down

We zijn nog niet helemaal bekomen van een eerste lockdown of de tweede staat al voor de deur. Maanden zijn we niet meer gaan dansen. Deze zomer hebben we geen verre reizen durven boeken. Diverse sectoren, zoals bijvoorbeeld de horeca, zijn nog aan het herstellen van hun gelede schade. Met zijn allen verlangen we naar meer versoepelingen van de Corona-regels. Maar helaas de cijfers van nieuwe besmettingen en ziekenhuis opnames verplichten ons om de regels te verstrengen.

Lees meer »